Volledig scherm
© DG

Vader slachtoffer schennispleger: 'laten we nu de rust bewaren'

ARNHEM - „Laten we nu vooral de rust bewaren, zodat de hele situatie niet uit de hand loopt." Die oproep doet de vader, die alleen anoniem zijn verhaal wil doen, van het jongetje dat afgelopen zaterdag het slachtoffer van een schennispleger is geworden. De verdachte is een bewoner van de wijk Presikhaaf.

Hij zou zaterdagmiddag twee jonge kinderen de bosjes bij het Johan Cruijff-court aan de Bethaniënstraat op een steenworp afstand van hun ouderlijk huis de bosjes in hebben getrokken.

Daar zou hij de kinderen zijn geslachtsdeel hebben laten zien. De ouders hebben aangifte gedaan.

Sociale media
De woede over de vermeende schennispleging kwam goed tot uitdrukking op sociale media. „We maken ons zorgen om de reacties op social media. Daarom hebben we op Facebook een oproep gedaan om kalm te blijven en niet voor eigen rechter te spelen", zegt een woordvoerder van de politie.

Onrust
De politie heeft loco-burgemeester Gerrie Elfrink op de hoogte gebracht van de 'maatschappelijke onrust' in Presikhaaf. „Net als de politie doen ook wij een oproep om de rust te bewaren", zegt de woordvoerder van Elfrink. "Daar waar nodig zullen wij het gesprek aangaan in de wijk."

Volgens reacties op sociale media zou de verdachte een bekende schennispleger zijn. Daar is de politie niets van de gebleken. „In de afgelopen drie jaar zijn er vijf gevallen bekend van schennispleging in Arnhem. Tussen deze zaken hebben we geen verband geconstateerd. De Arnhemmer is alleen verdachte in deze laatste kwestie", zegt de politie.

Reacties
Ook het politiebericht op de Facebookpagina van de Politie Arnhem-Noord heeft geleid tot honderd reacties. Veel reageerders verwijten de politie dat er geen actie ondernomen wordt. Dat bestrijdt de woordvoerder.

Het politie-onderzoek naar de schennispleging in Presikhaaf loopt nog volop. Om een beter beeld te krijgen van wat zich precies heeft afgespeeld zullen jonge slachtoffers deze week meewerken aan een zogeheten kinderstudioverhoor. Ook de verdachte zal deze week nog worden verhoord.

Rust
Over wat er precies is gebeurd afgelopen zaterdag wil de vader van het 5-jarige jongetje niets vertellen. Dat is iets dat de politie moet onderzoeken, maar over de onrust wil hij nog wel het één en ander kwijt. „De gebeurtenis van afgelopen zaterdag heeft er behoorlijk ingehakt bij ons", zegt hij.

„Daarom willen we nu rust. Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor de familie van die man. Ik lees de bedreigingen op social media aan zijn adres, maar zijn familie kan er verder ook niets aan doen."