Volledig scherm
Willem en zijn vriend in de inmiddels beruchte treinstuntvideo. © Screenshot Dumpert

Vader treinsurfer: 'Hij moet zelf op de blaren zitten'

NIJMEGEN - „Ik sta niet achter wat Willem gedaan heeft, maar het filmpje zit goed in elkaar." Dat zegt Walter Vink, vader van vlogger' Willem Vink (18) uit Sambeek en eigenaar van een videobedrijf, over de stunt die zijn zoon uithaalde. De vlogger reed samen met een ander op het dak van een Veolia-trein van Nijmegen naar Molenhoek en zette daarvan een video op YouTube.

De twee 'treinsurfers' kunnen weleens zware straffen te wachten staan. Zowel Veolia als ProRail willen een strafklacht tegen de beide surfers, Vink en Jimmy van Vonderen (18) uit St. Agatha, indienen.

'Los het zelf maar op'
„Wij wisten van tevoren helemaal niet dat hij dit ging doen. Pas dinsdag toen ze het filmpje aan het editen waren, zagen we het voor het eerst. Ik heb Willem nog geadviseerd om er niks mee te doen, maar je houdt het niet tegen, hè?"

Zijn zoon moet zelf op de blaren zitten. „Jij hebt het zelf veroorzaakt, dus je lost het zelf maar op, heb ik tegen hem gezegd."

'Opgeblazen'
De grootvader van treinsurfer Jimmy zegt: „Toen wij jong waren staken we ook wel eens de slootkant in brand. Ik wil dit niet bagatelliseren, maar het wordt wel flink opgeblazen.”

Media-rage
Gisteren, nadat het filmpje een complete media-rage had veroorzaakt, waren de 18-jarigen niet thuis en hielden zich telefonisch onbereikbaar. Alleen tegen radiozender Qmusic wilde Vink kwijt dat hij 'enorm is geschrokken' van de reacties.