Volledig scherm
De kruising gezien vanaf de John Frostbrug.

Vakantie! Eindelijk uit de spits bij werk aan weg in Arnhem

ARNHEM - Verkeer in de spits zucht in Arnhem onder werkzaamheden op de Wichard van Pontlaan en de Oranjewachtstraat. Alleen de vakantiedip in de verkeersdrukte zal verlichting geven; andere oplossingen zijn er niet.

Verkeer op de Velperweg staat dagelijks vast doordat de riolering wordt vernieuwd op de Wichard van Pontlaan. Daarom moet verkeer dat naar de IJssellaan wil via de Velperweg.

Oudste verkeerslicht
Daar stuit het op het oudste verkeerslicht van Arnhem: op de kruising van de Velperweg met de Van Remagenlaan en de Bronbeeklaan. Verkeer dat rechtsaf wil, moet fietsers voorlaten die rechtdoor naar Velp gaan. Ook staan de verkeerslichten zo ingesteld dat de spoorwegovergang bij de Intratuin vrij blijft.

Problemen
Ook voor de problemen veroorzaakt door werkzaamheden in de Oranjewachtstraat achter het provinciehuis is geen echte oplossing. Verkeer kan maar één rijbaan kan gebruiken, waardoor de Weerdjesstraat volloopt, wat te merken is op de kruising onder de Mandelabrug. Ook hier moet de vakantie uitkomst bieden. Op 22 juli is de Oranjewachtstraat weer open.