Volledig scherm
Jongeren spelen Pokémon GO in park Valkhof in Nijmegen. © Flip Franssen

Valkhof vol troep door Pokémon-rage

NIJMEGEN  - Elke ochtend ligt er een berg afval op het Valkhof als gevolg van de Pokémon GO-rage.

De trappen bij het Valkhofpark in Nijmegen zijn zonder twijfel de grootste ontmoetingsplek voor gebruikers van het populaire mobiele spel Pokémon GO. Dat er juist bij het Nijmeegse Valkhofpark zo veel spelers samenkomen, komt doordat daar dicht bij elkaar vier Pokéstops zijn, waar spelers spullen kunnen 'ophalen' die ze nodig hebben voor het spel.

Drankblikken
Dat levert ook veel rommel op, zo constateert afvaldienst Dar. Medewerkers hebben iedere ochtend hun handen vol om het park en de trappen schoon te krijgen. „Nergens in het centrum van Nijmegen ligt zo veel afval als daar”, weet teamleider Jan Seegers. Het gaat vooral om lege drankblikken en etensresten.

Extra vuilnisbakken
Voor 09.30 uur, als de winkels open gaan, moeten medewerkers van de Dar de binnenstad volledig schoonvegen. De afvaldienst heeft inmiddels extra vuilnisbakken bij de trappen naar het Valkhofpark geplaatst.

De politie laat weten dat de Pokémonspelers vooralsnog niet voor overlast zorgen. Wel houden agenten met enige regelmaat ter plekke een oogje in het zeil.