Volledig scherm
De valkparkiet Chico'tje. © Sophie Kiela

Valkparkiet Chico'tje gevlogen in Nijmegen-Oost

NIJMEGEN - De vogel is gevlogen. Letterlijk. Eigenares Sophie Kiela uit Nijmegen is wanhopig op zoek naar haar valkparkiet Chico'tje, die vrijdagavond via de achterdeur van haar bovenwoning in Nijmegen-Oost is weggevlogen. „Hij is een maatje. Zoals sommige mensen van katten houden, zo heb ik mijn valkparkieten."

Haar partner had vrijdagavond de deur even opengezet vanwege de warmte. Zo kon Chico'tje wegvliegen.  

Naar huis
Kiela is verzot op het beestje en kwam meteen naar huis toen haar partner belde om te vertellen wat er gebeurd was. „Toen ik thuiskwam, zat hij op het dak. We hebben eerst geprobeerd hem te lokken door naar 'm te roepen", vertelt ze. Toen dat niet hielp is Kiela zelf op het dak geklommen. „Ik was bijna bij hem, toen hij wegvloog."

Kuif
De officiële naam van de valkparkiet is Kuif, maar hij luistert naar de naam 'Chico'tje'. Drie jaar heeft ze het beestje. Net als sommige andere valkparkieten, kan Chico'tje geluiden maken. „Hij kan bijvoorbeeld het liedje van The Addams Family nafluiten", aldus Kiela. Naast Chico'tje heeft ze nog een andere valkparkiet. „Die is een stukje braver", zegt Kiela. 

Wolfskuil
Hoewel het beestje is weggevlogen in Nijmegen-Oost, denkt Kiela haar valkparkiet daarna nog te hebben gehoord in de Wolfskuil. Daar zou hij dus kunnen zitten. Ze hoopt dat mensen oren en ogen openhouden en hem proberen te vangen wanneer ze 'm zien of anders de dierenambulance bellen.

Volledig scherm
De valkparkiet Chico'tje © Sophie Kiela