Volledig scherm
© pixabay.com

Vechtersbazen 'niet trots' op massale matpartij in Arnhem

ARNHEM/ SILVOLDE -  Schuldbewust zaten ze gisteren in het beklaagdenbankje van de Arnhemse rechtbank. Een 25-jarige inwoner van Westervoort en een net zo oude inwoner van Silvolde.

De twee mannen waren in de nacht van 25 december 2015 betrokken bij een massale vechtpartij op de Rijnstraat, nabij de Arnhemse Korenmarkt. Justitie verdenkt hen beiden van openlijke geweldpleging en eist werkstraffen van 120 uur. „Het had nooit mogen gebeuren, ik ben er niet trots op”, zei de Silvoldenaar voor de rechtbank. „Maar ik werd zó vernederd.”

Op camerabeelden is te zien hoe het tweetal door de Rijnstraat loopt en het verbaal aan de stok krijgt met passanten. „Ze bleven maar schelden. Riepen dingen over mijn moeder, het hield maar niet op.”

Gesterkt been
De twee liepen aanvankelijk verder, maar bedachten zich opeens. Ze draaiden zich om en renden op de passanten af. Op de beelden is te zien hoe de Silvoldenaar met een gestrekt been inspringt op één van de passanten, terwijl hij wordt geflankeerd door de Westervoorter. Over en weer vielen er klappen, steeds meer omstanders bemoeiden zich met de schermutselingen. Agenten wisten de boel te sussen.

Een van de getroffen passanten had een forse hoofdwond, ook enkele anderen hadden lichte verwondingen en moesten voor controle naar het ziekenhuis.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.