Volledig scherm

Veel belangstelling voor plan ING-pand aan Velperweg

ARNHEM - Tientallen bewoners, politici en andere belangstellenden hebben donderdagavond een inloopavond bezocht over de plannen met het ING-kantoor aan de Velperweg in Arnhem. Allen zijn benieuwd naar de toekomst van het kolossale gebouw uit de jaren 60.

Borghese Real Estate, dat eigenaar wordt als ING het complex in september 2016 verlaat, wil onder meer een deel slopen en daar een parkje en nieuwbouw voor in de plaats realiseren. Er komen woningen, winkels en er is ook nog plek voor kantoor. De hele verbouwing gaat zeker vijf jaar duren.

Bizar druk
In de burelen van buurman AkzoNobel, die genereus de deuren had geopend, was donderdagavond de eerste gelegenheid om meer te vernemen van de toekomstplannen. „Het is bizar druk”, aldus projectontwikkelaar Ronald Camps van Borghese. „Dit had ik echt niet verwacht.”

Inkijk
Afgezien van zorgen over de aanstaande sloopwerkzaamheden en mogelijke inkijk van nieuwe bewoners, was de stemming uiterst positief. De nieuwe invulling wordt gezien als een goede zaak voor de Velperweg, de omliggende wijken en de gehele stad.

Lees meer over de inloopavond in de papieren krant, regio Arnhem van 17/06/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.