Volledig scherm
De Notenhout © Flip Franssen

Veel spullen bewoners seniorenflat Notenhout verdwenen

NIJMEGEN - Bewoners van dertig appartementen van seniorenflat De Notenhout in Nijmegen die na een grote brand recent zijn teruggekeerd, zeggen bijna allemaal slechte ervaringen te hebben met de bedrijven die hun inventaris hebben opgeslagen. Spullen zijn verdwenen, beschadigd of bij verkeerde mensen afgeleverd.

De lijst met vermiste spullen van de bejaarde bewoner Wim Peperzak is lang: accuboormachine, huishoudtrap, speciale douchekruk voor zijn gehandicapte vrouw, verzameling munten en pyjamabroeken.

Kwijt
Ook de speciale camera op de voordeur waarmee hij goed kon zien wie er buiten door de gang loopt, is kwijt. Die werd geplaatst nadat hij was overvallen in zijn woning. Zes flessen wijn kwamen uiteindelijk toch nog boven water. Een buurman is trouwringen kwijt. Een buurvrouw mist twee vloerkleden, maar haar laptop werd vorige week toch nog teruggevonden door het schadebedrijf.

Ruilbeurs
„Bijna alle bewoners die zijn teruggekeerd hebben wel een of meer klachten”, zegt voorzitter Hans Soulier van de bewonerscommissie. Ook zijn veel spullen in dozen van andere bewoners terechtgekomen. „Het leek hier op een gegeven moment een grote ruilbeurs”, zegt Soulier. Toen een naaimachine van een bejaarde bewoonster toch nog werd gevonden, vroeg een medewerker van het bedrijf Belfor of ze die in het kantoor in Heerlen kon komen ophalen.

Excuses
'Schandalig', vindt Peperzak de hele situatie. Het aan hem toegewezen schadebedrijf, ACI in Elst, heeft hem naar eigen zeggen niet een keer excuses aangeboden. „We hadden al niet om de brand gevraagd en dan krijg je nu nog dit.”