Volledig scherm
Onwelwording eerstejaars in Nijmegen. © John Beckmann/ N1

Veertig eerstejaars onwel in tent tijdens introductie Nijmegen

NIJMEGEN - Veertig eerstejaars-studenten die een hbo-opleiding beginnen aan De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zijn vrijdagmorgen onwel geworden op het terrein van sportpark De Winkelsteeg in Nijmegen. Zij sliepen daar in een tent in het kader van hun introductie en werden kort voor 08.00 uur door nog onbekende oorzaak onwel. 

Volgens een woordvoerster van de HAN had een aantal studenten donderdagavond al last van misselijkheid, buikpijn en overgeven voor ze naar het eindfeest in De Kube op het Honig-terrein gingen. Later kregen meer studenten klachten. Eén jongen is onderzocht in een ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. In totaal sliepen er 350 studenten op het terrein.

Onderzoek
De woordvoerster van de HAN zegt dat er geen sprake is van drank- of drugsmisbruik door de studenten. De GGD Gelderland-Zuid heeft in een persconferentie laten weten dat de studenten vermoedelijk ziek zijn geworden van het eten. Dit zou mogelijk besmet zijn geraakt met het norovirus. Of dat klopt, wordt nog onderzocht. Er zijn monsters afgenomen die naar het laboratorium zijn gestuurd. 

Volgens Frank Stöteler van de HAN gaven studenten aan dat het 'een jammerlijk einde is van een fantastische week'.

Volledig scherm
© DG