Volledig scherm
Het Nijmeegse filiaal van de V&D. © Do Visser

V&D-pand Nijmegen loopt maar niet vol

NIJMEGEN -  De invulling van het voormalige V&D-pand in Nijmegen verloopt traag en stroperig. De horecavergunning voor La Place is nog lang niet rond. Diverse aangekondigde modeketens laten het afweten.

Intussen wordt de zaak wel helemaal verbouwd zodat er meerdere winkels tegelijk in kunnen.

Er zouden aanvragen liggen van twee à drie modeketens die zich willen vestigen. maar Forever 21, veel genoemd, komt niet. Een andere kandidaat, TK Maxx, opent dit jaar twee vestigingen in Heerlen en Den Haag. „Ik ken geen plannen in Nijmegen”, laat een woordvoerder weten.

Modeketen
Modeketen Bershka (zusterbedrijf van Zara) zou in het oosten van het land willen uitbreiden met vijf vestigingen, maar daar is een streep door getrokken, zegt wethouder Ben van Hees. Een woordvoerder van Bouwfonds, samen met IEF Capital eigenaar van het voormalige warenhuis, liet eerder weten dat er één huurcontract is getekend. Een naam wil hij niet noemen.

Topshelf
Tot nu toe is alleen de komst van Topshelf (1.400 vierkante meter) zeker en van La Place dat op de begane grond en op de bovenste verdieping horeca wil. Maar terwijl beide zaken in Arnhem al vier maanden open zijn, is het in Nijmegen nog lang niet rond.