Volledig scherm
© Screenshot YouTube

Veolia 'boos en geschokt' over video vloggers

NIJMEGEN/MOLENHOEK - Vervoerder Veolia is „heel boos en geschokt” naar aanleiding van de video die drie vloggers dinsdagavond publiceerden. Dat zegt woordvoerster Nicky Jansen van Veolia. Morgen gaat het bedrijf aangifte doen. In de video is te zien hoe jongens op het dak van de trein springen in Nijmegen Heijendaal. Ze reizen mee met de trein tot station Mook-Molenhoek. 

Veolia beraadt zich op verdere juridische stappen. Duidelijk is dat de jongens in overtreding zijn van artikel 164 van het Wetboek van Strafrecht, zo zegt de woordvoerster. In dat artikel staat dat wie opzettelijke schade veroorzaakt aan het verkeer, een gevangenisstraf boven het hoofd kan hangen van vijftien jaar.

Thuis blijven
„Ieder weldenkend mens weet dat je dit niet moet doen. Ik ben werkelijk sprakeloos”, aldus Jansen. Wat de vervoerder kan doen om dit soort taferelen te voorkomen, is niet één twee drie te zeggen. „Ouders vragen dit soort kinderen thuis te laten blijven”, reageert Jansen.

Niet gevaarlijk
Vlogger Willem gaf eerder aan dat de reis volgens hem niet gevaarlijk was. „We hadden alles goed voorbereid. Ik leg vaker dit traject af en weet dat er drie bruggen zijn. De trein rijdt op diesel, dus we hoefden ook niet bang te zijn dat er iets mis zou gaan met de elektriciteit. Ook zijn we niet gaan staan, maar lagen we op de trein.” Hij raadde het wel af om het zelf te doen.

Na het publiceren van zijn vlog kreeg Willem veel positieve reacties, die hij retweette op zijn Twitter-account. Maar inmiddels is er vooral een hoop afkeuring te lezen op sociale media. Ook lezers van De Gelderlander reageren op de website verontwaardigd.