Volledig scherm

Verdachte autodieven Nijmegen weer vrijgelaten

NIJMEGEN - De 2 Nijmegenaren die donderdagavond na een achtervolging werden aangehouden, zijn inmiddels weer vrij.

De mannen, 18 en 22 jaar oud, blijven verdacht van autodiefstal en heling van gestolen auto's, aldus de politie. De politie lostte donderdagavond tijdens de arrestatie van het duo 2 waarschuwingsschoten. Dit gebeurde na een achtervolging door de wijken Hatert en Grootstal waarbij uiteindelijk een auto werd klemgereden.

Klopjacht
Tijdens de klopjacht trachtte de 18-jarige te ontkomen door een van de politieauto's van de weg te drukken. Zijn wagen kreeg in de Johan Winklerstraat een klapband. Nadat hij op een geparkeerde auto was gebotst, ging de man er rennend vandoor. In de Faradaystraat schoten agenten in de lucht, waarna Nijmegenaar zich alsnog liet oppakken.

Auto gestolen
De Volvo waarin hij reed bleek dinsdagnacht bij een inbraak in Beek te zijn gestolen. Agenten zagen de auto staan in de wijk Grootstal. Zij besloten te posten en de Volvo te volgen toen de 18-jarige instapte. Tijdens het volgen kwam er een auto vóór de gestolen Volvo rijden. Beide auto's leken bij elkaar te horen. De 22-jarige bestuurder van deze wagen werd op de Kannunik Boenenstraat gestopt.