Volledig scherm
Onderzoek na de dodelijke schietpartij aan de Thaliastraat in Arnhem. © Gerard Burgers

Verdachte dodelijke schietpartij Arnhem vrij

ARNHEM - Eén van de verdachten van de dodelijke schietpartij in Arnhem, die in de nacht van maandag op dinsdag plaatshad, is donderdag vrijgelaten. Het gaat om een 35-jarige man uit Arnhem.

Hij is een vriend van de 36-jarige zwager van Tyson. De zwager zit nog vast. Hij wordt verdacht van het doodschieten van de 26-jarige Arnhemmer. Tyson overleed op straat.

Volgens de politie was het voor het onderzoek de 35-jarige 'niet langer noodzakelijk hem langer vast te houden'. Hij blijft verdachte.

Verder bevestigt de politie nu officieel dat de aanleiding van het schietincident gezocht moet worden in de familiesfeer.

Rechter-commissaris
De 36-jarige hoofdverdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist of de Arnhemmer langer moet zitten. Voor de 35-jarige verdachte zag het Openbaar Ministerie (OM) te weinig grond om hem voor te geleiden. „Dat heeft met het geringe aandeel in deze zaak te maken”, zegt een woordvoerder van het OM.

Mocht gaandeweg het onderzoek naar het schietincident blijken dat het aandeel van de 35-jarige toch groter is, dan moet hij zich weer melden.

Ruzie
Tyson werd rond 03.30 uur neergeschoten voor zijn appartement aan de Thaliastraat in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Zijn zwager was daar met zijn vriend heen gegaan, nadat hij eerder ruzie had gehad met Tyson. Die nam het op voor zijn zus, zij was door de zwager mishandeld.

Drie kogels
De tweede ruzie op straat liep zo hoog op, dat de zwager een wapen pakte en Tyson neerschoot. Volgens de familie werd de Arnhemmer geraakt door drie kogels. Agenten die de nog levende Tyson op straat vonden, konden hem niet meer redden.

De twee verdachten werden vrijwel direct na de schietpartij in de omgeving gearresteerd.

De politie is nog bezig met het onderzoek.

Voordat zijn zwager Tyson doodschoot in Arnhem hadden de twee een ruzie waarbij de zwager flink wat klappen kreeg van Tyson. Het begin van die ruzie is op beeld vastgelegd.