Volledig scherm
© Thinkstock

'Verdachten miljoenenfraude Centurion in nieuw vastgoedfonds'

ARNHEM - De verdachten van het vermeende miljoenenbedrog rondom het voormalige Arnhemse vastgoedfonds Centurion zijn volgens justitie mogelijk betrokken bij een nieuw vastgoedfonds. Alleen wordt ditmaal niet belegd in een vakantieparadijs op Costa Rica, maar in een luxe villaresort op het Indonesische eiland Bali.

Justitie bevestigt dat aan De Gelderlander.

Voor de rechter
Drie voormalige directieleden van Centurion staan maandag en dinsdag voor de rechter. Zij worden verdacht van grootschalige beleggingsfraude met vakantiewoningen op Costa Rica, waarbij volgens het Openbaar Ministerie 23 miljoen is verdwenen.

'Wij zijn onchuldig'
Het drietal, dat claimt onschuldig te zijn, zat in 2015 maandenlang in voorarrest. In september werden ze door de rechtbank voorlopig vrijgelaten. Ze mochten proces thuis afwachten, onder meer door te beloven niet in de financiële beleggingswereld te werken.

Desondanks lijken de drie verdachten 'op de achtergrond ook betrokken te zijn bij Bali-Investments", zo bevestigt een woordvoerder van het Functioneel Parket in Amsterdam.

Grond en vastgoed
Het Arnhemse bedrijf Bali-Investments is gespecialiseerd in het investeren in grond en vastgoed. De directeur van Bali-Investments zegt nog nooit van Centurion of de verdachten te hebben gehoord.

Energiebesparing
De oprichter van Centurion is gevestigd in hetzelfde bedrijfsverzamelgebouw als Bali-Investments. Hij werkt bij een bedrijfje in energiebesparing. De voormalige Centurionoprichter geeft toe de mensen van Bali-Investments te kennen, maar stelt op geen enkele manier bij het vastgoedfonds betrokken te zijn. „Ik weet dat justitie er op gebrand is om een link te leggen. Die is er niet. Puur toeval dat we in hetzelfde pand zitten.”

Justitie zegt niet te kunnen bevestigen of er bij Bali-Investments 'sprake is van oplichtingspraktijken'. „Er is (nog) geen onderzoek naar verricht”, aldus justitie.

Meer over de vermeende beleggingsfraude bij Centurion in De Gelderlander van maandag 20 juni, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl