Volledig scherm
Yurre Wieken en Vincent Peters zijn bewoners van het Tiemstrapand. © Paul Rapp

Verhuurders Tiemstrapand doen handreiking aan bewoners

NIJMEGEN - De verhuurders van het Tiemstrapand betalen aan bewoners een schadevergoeding van 1.000 euro, indien zij binnen de termijn van het huurcontract op straat komen te staan. Dat heeft de advocate van de verhuurders van het pand aan de Wolfskuilseweg per brief aan de bewoners laten weten.

In ruil voor een akkoord, eisen de verhuurders hervatting van de huurbetaling. Zo'n twee weken geleden besloot de helft van de bewoners de huur op te schorten, omdat de woonvergunning die de verhuurders hebben aangevraagd, is afgewezen. De gemeente adviseerde de bewoners op zoek te gaan naar een nieuwe woonruimte.

Brandblussers
„We hebben ook brandblussers en rookmelders geplaatst. Dat zijn wij niet verplicht. Ook hebben de bewoners gratis internet en mogen ze gratis van de wasmachines gebruikmaken", aldus verhuurder Humphrey Janssen.

Rust
De verhuurders van het pand hopen met de handreikingen te zorgen voor rust onder de bewoners. Yurre Wieken, woordvoerder namens bewoners van het Tiemstrapand laat weten de huurbetaling niet te hervatten. „De situatie is niet veranderd. Er is nog steeds onzekerheid over onze woonsituatie." Volgens hem kan een verhuizing veel duurder uitvallen dan duizend euro.

Lees het hele verhaal in De Gelderlander van maandag 26 september, editie Nijmegen, of in de online krant.