Volledig scherm
De Willemstunnel in Arnhem, nu nog met roze accenten van de Giro d'Italia. © DG

Verkeer in de knel door dichte Willemstunnel in Arnhem

ARNHEM - Tien dagen moet het autoverkeer zich over de smalle calamiteitenroute in het centrum van Arnhem wurmen. Ondanks dat het 's zomers rustig is op de weg, is de afsluiting van de Willemstunnel 'wel een dingetje'.

De Willemstunnel in Arnhem is vanaf vrijdagavond 5 augustus tien dagen en nachten afgesloten.

Omleiding
Al het verkeer over de centrumring moet dan bovenlangs over de smalle calamiteitenroute langs de tunnel. Hoewel het vakantietijd is, zal de afsluiting naar verwachting veel vertraging veroorzaken. De tunnel moet tien dagen dicht om steigers op te bouwen en af te breken en om het beton te zandstralen en repareren. Na die tien dagen gaan schilders aan de slag.

Afsluiting
Ries Zilstra, manager verkeersdoorstroming van de gemeente: „De meeste mensen realiseren zich pas, dat ze er niet langs kunnen als de weg is afgesloten. Na een paar dagen neemt de ergste overlast af.” Verkeer dat niet in Arnhem hoeft te zijn, wordt op de A50, A12 en A325 al geadviseerd een andere route te kiezen. Toch is de verwachting, dat het op de Apeldoornseweg en Amsterdamseweg gaat vastlopen.

IJssellaan
Arnhem is na de werkzaamheden aan de Willemstunnel nog niet van de verkeersperikelen af. Want zaterdag 13 augustus om 20.00 uur gaat de IJssellaan op slot ter hoogte van de Waalstraat en de Grevelingenstraat. Het kruispunt gaat op de schop en het riool wordt vervangen. De eerste afsluiting duurt tien dagen tot dinsdagochtend 23 augustus 5.00 uur. Dan is een week lang één rijstrook beschikbaar.

Van 17 augustus tot 2 september is ook de Vosdijk afgesloten.