Volledig scherm
© Rijkswaterstaat

Verkeer rondom Nijmegen loopt op alle toegangswegen vast

NIJMEGEN - Op de wegen rondom Nijmegen is het vrijdag rond het middaguur druk. Op de A325, voor de Waalbrug, rijdt verkeer langzaam en staat het stil. Automobilisten doen een kwartier langer over hun reis de stad in.

Maar ook op de A326, tussen Wijchen en Nijmegen, loopt het verkeer vast. Dat geldt ook voor de N844 tussen Malden en Nijmegen.

Files
Grote files zijn er niet, zoals eerder op de dag op de A73. tegen 10:30 uur stond daar in de richting Cuijk een file van 9 kilometer. Dat was de opmaat naar de gebruikelijke grote verkeersdrukte rondom de Vierdaagseroute op de laatste wandeldag. Die file ging later op de ochtend over in 10 kilometer langzaam rijdend en stilstaand verkeer.

Op de A73 is het in beide richtingen ook druk nabij knooppunt Neerbosch, waardoor het verkeer daar veel stilstaat.

Ongeval
In de richting Nijmegen is de A73 bij Haps vrijdagochtend zelfs even gestremd geweest vanwege een ongeval met twee personenauto's. Voor zover bekend zijn daar geen gewonden bij gevallen.

A325
Ook op de A325 tussen Arnhem en Nijmegen heeft het verkeer last van de drukte. Tussen Ressen en het Trajanusplein in Nijmegen is de vertraging 8 minuten en oplopend. Vanwege de Vierdaagse zijn in Nijmegen de Oranjesingel, de Canisiussingel, het Keizer Karelplein en de St. Annastraat afgesloten.

Volledig scherm
© SK-Media