Volledig scherm
Verkeersregelaar. Foto ter illustratie. © ANP

Verkeersregelaar krijgt klappen van zoon kermisexploitant

WESTERVOORT - Een verkeersregelaar van het Arnhemse bedrijf Van Amerongen is vrijdagmiddag in Westervoort geslagen door de zoon van een kermisexploitant. Het incident gebeurde in de Dorpstraat, waar de kermis wordt opgebouwd.

De medewerker heeft aangifte van mishandeling gedaan. „We hebben geen idee waarom die persoon meende onze verkeersregelaar te moeten slaan”, meldt een woordvoerder van Van Amerongen. „Die man is door de politie aangehouden.”

Volgens burgemeester Arne van Hout ontstond het conflict toen de zoon terugkeerde met zijn auto en het kermisterrein op wilde. De verkeersregelaar herkende hem niet direct, waarop er ruzie ontstond en er klappen vielen.

Blauw oog
De regelaar hield een blauw oog over aan het voorval. „Gelukkig is er geen ernstig letsel en hoeft hij geen tanden te missen, maar toch hebben we aangifte gedaan”, aldus de zegsman van Van Amerongen. „Verkeersregelaars voeren namelijk taken uit die de politie vroeger deed. Mede vanwege de landelijke campagne 'Handen af van onze hulpverleners' hebben wij dit gemeld bij de politie.”

Geen auto's
Westervoort viert van zaterdag tot en met dinsdag kermis; de attracties staan in de Dorpstraat. Van Amerongens verkeersregelaars zien erop toe dat er dan geen auto's door de straat rijden.