Volledig scherm

Verkoop huurhuizen WBvA per direct stilgelegd

ARNHEM - Het bestuur van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem (WBvA) heeft op dringend advies van wethouder Geert Ritsema (Wonen) per direct de verkoop van de 180 huurwoningen van de vereniging stilgelegd. Huurders van de WBvA zijn door het bestuur per brief op de hoogte gebracht van het besluit.

Het verkooptraject zorgde de afgelopen vier weken voor veel onrust onder bewoners. In het stadhuis werd het door college en raad met argusogen gevolgd.

Woonhaven
Op de ledenvergadering van 29 september, waarop een besluit had moeten vallen, worden nu niet alleen leden van de WBvA, maar ook de andere huurders geïnformeerd over een nieuw, transparant verkoopproces, waarbij gesproken zal worden met meerdere partijen, en niet alleen met Woonhaven, zoals eerder.

Adviseren
De gemeente en wethouder Ritsema houden daarbij niet alleen de vinger aan de pols. Zij gaan het bestuur van de woningbouwvereniging ook actief adviseren (als tenminste constructief wordt samengewerkt), schrijft het bestuur. Ritsema bevestigt dat.

Onduidelijkheid
Hij noemt de stap van de bestuursleden „goed nieuws voor de huurders. Er was veel onrust en veel onduidelijkheid. Het traject was niet transparant. Het is belangrijk dat er nu eenheid komt en dat alle verkoopopties op een rijtje worden gezet.” Behalve Woonhaven hebben ook Volkshuisvesting Arnhem en Woningbouwvereniging De Eenvoud belangstelling voor de huurwoningen, bevestigen zij tegenover De Gelderlander.