Volledig scherm
Huizen van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem. © Marina Popova

Verkoopcommissie WBvA: Bestuur komt toezeggingen niet na

ARNHEM - De speciale verkoopcommissie die advies moet uitbrengen over de verkoop van de 180 huurhuizen van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem (WBvA) krijgt geen antwoord op vragen omtrent de verkoop.

Toezeggingen van het bestuur worden niet nagekomen. Dat zegt een woordvoerder van de commissie: „We krijgen geen inzicht in de boekhouding en weten dus niet of er een financiële noodzaak is voor verkoop. We weten niet wat de koper doet met achterstallig onderhoud of hoe het zit met het onderhoudscontract.”

Namen
Verder blijft onduidelijk met welke partijen het bestuur van de WBvA heeft gesproken voordat werd gekozen voor de coöperatieve vereniging Woonhaven uit Arnhem als beoogde koper, stelt de woordvoerder. „Het verenigingsbestuur wil geen namen noemen.”

Uitstel
De commissie werd gevormd tijdens een ledenvergadering op donderdag 25 augustus waarin moest worden besloten of de woningen op de Braamberg en de Geitenkamp aan Woonhaven worden verkocht. De leden besloten tot uitstel. Nu moet donderdag 29 september de knoop worden doorgehakt.

Communiceren
Het WBvA-bestuur wil geen commentaar geven op de zaak, maar verwijt de verkoopcommissie in een brief 'onderling niet goed te communiceren'. „De commissie functioneert goed”, pareert de woordvoerder. „Wel is het zo dat twee leden hun gegevens weigeren te verstrekken. Met hen kúnnen we dus niet communiceren.”