Volledig scherm
Een bus van Breng. © Do Visser/DG

Verzet tegen halvering aantal bussen in zomervakantie

NIJMEGEN - De Nijmeegse SP heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur over de plannen van busmaatschappij Breng om de zomerdienstregeling terug te schroeven.

Breng-uitvoerder Hermes heeft aan de provincie voorgesteld om veel buslijnen in de zomer niet 4, maar 2 keer per uur te laten rijden. De SP vindt dat een slecht idee.

Toerisme
Gemeenteraadslid Matthias van Hunnik: "Uiteraard zitten er in de zomervakantie minder mensen in de bus. Tegelijkertijd wil je ook in de zomermaanden voldoende bussen hebben rijden. Immers, voor slechts weinig werkenden is een zomervakantie van 8 weken weggelegd. Juist het toerisme gedijt in de zomermaanden bij betrouwbaar openbaar vervoer. En willen we het ov als duurzaam vervoersalternatief in beeld houden dan moet dit het hele jaar door beschikbaar zijn."

Invloed
De provincie moet als opdrachtgever de wijziging van de dienstregeling goedkeuren. "Maar de gemeente Nijmegen zou zijn uiterste best moeten doen om het openbaar vervoer voor de Nijmegenaren op een zo goed mogelijk peil te houden. Ik ben benieuwd hoeveel van die invloed de wethouder gaat aanwenden voor de Nijmeegse busreizigers."