Volledig scherm
In Overasselt regent het. © Theo Peeters

Vierde dag: met onweer op weg naar de Via Gladiola

NIJMEGEN - De vierde en laatste wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse is grijs en regenachtig begonnen. Wandelaars kunnen in het komende uur een zware onweersbui verwachten. Ook is er kans op hagel en windstoten, meldt Weeronline.

Op de dag waarop Grave, Cuijk, Overasselt en Malden worden aangedaan heeft menigeen in de stoet wandelaars een regencape aan. In Noord-Brabant is er op sommige plekken al bijna een centimeter regen gevallen.

Niet voorspeld
Het slechte weer is niet voorspeld door de meteoroloog van de Vierdaagse. De verwachting was toen dat er vandaag een bui kon vallen, maar niet dat er zwaar onweer op komst was. Op de website lightningmaps.org is het onweer te volgen.

Soppige schoenen
Na drie dagen van hitte is de regen misschien een welkome weerswissel, het kan ook voor soppige schoenen en blaren zorgen. Aan de temperatuur zal het nog steeds niet liggen. De ochtend startte weliswaar wat frisjes, het kwik loopt al snel weer op naar 26 graden.

Afgesloten
Wie Nijmegen vandaag met de auto in wil moet goed bedenken waar hij heen wil. Om 08:15 vanochtend zijn de St. Annastraat van Nijmegen tot aan Mook (N271) afgesloten, net als het Keizer Karelplein en de Oranjesingel in Nijmegen. De St. Annastraat kan in Nijmegen ter hoogte van de Groenestraat worden overgestoken. Daar staan verkeersregelaars.

Volledig scherm
Jan Vennegoor zit op de St. Annastraat om 08:45 uur al klaar voor de intocht. © DG
Volledig scherm
Wandelaars passeren St. Walrick. © Theo Peeters
Volledig scherm
Grave. © Ed van Alem