Volledig scherm
© Thinkstock

Vijf mensen met te veel alcohol op achter het stuur beboet

NIJMEGEN - Bij verschillende controles in en om Nijmegen gisterenavond zijn vijf bestuurders betrapt op het rijden met te veel alcohol op. In totaal zijn daarmee tijdens de Vierdaagsefeesten 36 bestuurders beboet. Een bromfietser zonder geldig rijbewijs had bijna drie keer meer gedronken dan is toestaan.

De man werd aan het begin van de avond betrapt bij een controle op de rotonde van de Nijmeegsebaan en de Sionsweg in Heilig Landstichting.

Cursus
Tussen 22:00 en 01:30 uur werdenop de Neerbosschebrug in Nijmegen drie automobilisten beboet omdat ze een slok te veel op hadden. Een van de bestuurders is aangemeld voor een cursus over alcohol en verkeer bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Rechter
In dezelfde periode werd op de Mauritssingel in Lent een automobilist aangehouden die een slok te veel op had. Deze bestuurder was in 2013 al eens eerder gepakt toen hij met alcohol op aan het verkeer deelnam. Hij moet daarom de rechter uitleg gaan geven.

Bij een controle aan het begin van de avond op de Industrieweg in Nijmegen bleek geen van de gecontroleerde bestuurders te veel alcohol op te hebben.