Volledig scherm
De winkel aan de Derde Walstraat van Nijmegen. © Fabrics & More

Vintage kleding kopen per kilo in Nijmegen

NIJMEGEN - De in januari geopende vintagewinkel Fabrics & More krijgt een kleine make-over. Dat betekent spul eruit, en nieuwe 'oude' kleding naar binnen. Aanleiding voor de vintagekledingwinkel om van vrijdag tot en met zondag een 'Vintage Kilo Sale' te organiseren. Kleding wordt die dagen voor 19 euro per kilo verkocht. 

Jan-Pieter van Koningsbruggen opende in januari de winkel. Behalve kleding verkoopt hij ook industrieel interieur. Meubelstukken die al een 'heel leven achter de rug hebben', maar door hun robuustheid ook nog genoeg tijd te gaan hebben.

Meubels
Van Koningsbruggen zat eerder al zo'n 25 jaar 'in de meubels' en wilde er opnieuw een eigen onderneming in starten. Lopend over kledingmarkten in Amsterdam en Berlijn ging er naar eigen zeggen 'een wereld voor hem open'. „Nijmegen kon ook nog wel een vintage kledingwinkel gebruiken", zegt hij en dat hoorde hij ook van veel Nijmegenaren terug. Zo werd het idee geboren om niet alleen meubels, maar ook kleding te verkopen.

Extra's
Fabrics & More wil ook iets extra's geven aan de inwoners van Nijmegen. Dat doet Van Koningsbruggen door evenementen te houden. In zijn winkel hangt momenteel werk van de jonge kunstenaar Teun Krosenbrink. „Je moet niet stil blijven zitten, hè", verklaart hij. „We zitten net iets buiten het centrum, dus zo proberen we ook mensen te trekken."

1.000 kilo
Bang om tijdens de sale niets van je smaak te vinden, hoeven kledingliefhebbers niet te zijn. Ze kunnen dit weekend struinen in 1.000 kilo aan kleding. Fabrics & More verkoopt 'iconische kledingstukken' uit de jaren '60 tot '90. Van de klassieke Levi's jeans tot Italiaanse mode.

De kleding komt vooral uit Frankrijk, Italië en Duitsland, soms uit Nederland. „We hebben ook een groot aanbod voor heren. Ook dat was er nog niet veel in Nijmegen." Vooral populair?  „De sportmode", aldus Van Koningsbruggen. „De Adidas-jasjes en de sportshirts."

Eropuit: Vintage per kilo sale, aan de Derde Walstraat 83, vrijdag en zaterdag geopend van 11:00 uur tot 17.30 uur. Zondag is de winkel geopend van 12:00 uur tot 17.30 uur.

Volledig scherm
Een eerdere sale van de winkel. © Fabrics & More