Volledig scherm
Kevin Diks omarmt aanvoerder Guram Kashia. © Pro Shots

Vitesse en Fiorentina zijn rond: Diks dinsdag naar Florence

Vitesse heeft met Fiorentina een akkoord bereikt over een transfersom voor Kevin Diks. De 19-jarige rechtsback vliegt morgen met zijn zaakwaarnemer naar Florence om de laatste details af te wikkelen en medisch gekeurd te worden. Als die formaliteiten geen problemen opleveren zal Diks zijn handtekening zetten onder een vijfjarige verbintenis.

Vitesse bereikte volgens Joost de Wit in de namiddag een definitief akkoord over de transfersom voor de talentvolle verdediger. Diks zal daardoor vermoedelijk morgen al de medische tests ondergaan en als die geen problemen opleveren, zal hij zich voor vijf jaar aan de nummer vijf van de Serie A verbinden.

Trots
,,Wij zijn gepast trots", aldus De Wit. ,,Dit is een transfer die volgens mij voor iedereen goed uitpakt. Wij zijn blij met de deal en omdat wij zulke spelers, die we zelf hebben opgeleid, bij zo'n club kunnen afleveren en Kevin maakt een mooie stap. Ik denk dat iedereen hier blij mee kan zijn."

De directeur wenst geen mededelingen te doen over het bedrag dat met de transfer gemoeid is. Italiaanse media claimen dat Vitesse drie miljoen euro ontvangt voor de jeugdinternational. Zeker is dat het een constructie betreft waardoor de transfersom met bonussen kan oplopen.

De transfer van Diks, die de afgelopen anderhalf jaar basisspeler was bij Vitesse, tekende zich in het weekend al af. De rechtsback was de enige van de 23 selectiespelers die in het eerste oefenduel, tegen Shakhtar Donetsk, geen minuten kreeg van hoofdtrainer Henk Fraser. Diks werd uit voorzorg aan de kant gehouden.

Mooie stap
Na het met 2-0 gewonnen oefenduel liet de hoofdrolspeler weten dat de bal bij de clubs lag. Diks omschreef Fiorentina wel als een fantastische club en noemde een eventuele transfer een mooie stap. De uit Apeldoorn afkomstige verdediger kwam bij Vitesse tot 56 eredivisieduels en was daarin twee maal trefzeker.