Volledig scherm
© DG

Vitesse rondt komst nieuwe trainer voor weekeinde af

ARNHEM - Vitesse is bezig de komst van de nieuwe hoofdtrainer af te ronden. De Arnhemse clubleiding gaat op zeer korte termijn finale gesprekken voeren met de topkandidaten Alfred Schreuder (43) en Henk Fraser (49). Mede op basis daarvan zal nog voor het weekeinde een beslissing volgen, zo meldden meerdere bronnen aan De Gelderlander.

Ruim een maand geleden werd bekend, dat trainer Rob Maas moest wijken vanwege de slechte prestaties. Vitesse kondigde aan de tijd te nemen voor een zorgvuldige zoektocht naar een vervanger.

Haast
Inmiddels is echter haast geboden, voor alle betrokken partijen. Vitesse begint al over ruim twee weken met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en voor Schreuder en Fraser is het nog urgenter, dat er snel duidelijkheid komt.

Schreuder, die zich niet wil uiten over zijn flirt met Vitesse, kan voor drie seizoenen bijtekenen als assistent-trainer bij de Duitse club TSG 1899 Hoffenheim. Volgens berichten in de Duitse media is die overeenkomst nog niet ondertekend.

Terugkeren
Schreuder was in het seizoen 2008-2009 eerst speler en later assistent-trainer bij Vitesse. In die laatste rol maakte hij indruk en een behoorlijke stroming binnen Vitesse ziet de Barnevelder nu graag terugkeren als hoofdtrainer. Dat beide partijen met elkaar in gesprek zijn, maakt duidelijk dat Schreuder zelf ook graag wil. Maar tegelijkertijd zal hij Hoffenheim niet eindeloos kunnen laten wachten.

Bevriend
Fraser komt uit de koker van Vitesse’s technisch directeur Mohammed Allach. De twee zijn bevriend sinds hun gezamenlijke periode bij de KNVB, waar Fraser assistent was bij Jong Oranje en waar Allach de functie van technisch manager bekleedde. Fraser staat nog een jaar onder contract bij ADO Den Haag, maar het wordt steeds duidelijker dat beide partijen wel van elkaar af willen.

Ruzie
Club en coach ruziën publiekelijk over de invulling van de technische staf, ADO gaf Vitesse meteen toestemming met Fraser te gaan praten en op zijn beurt liet de trainer alvast optekenen Vitesse te zien als een stap hogerop. Of die opmerking al te voorbarig was, dat zal de komende dagen duidelijk worden.