Volledig scherm
Gelredome © ProShots

Vitesse verkleint stadion: 'GelreDome maatje te groot'

ARNHEM - Stadion GelreDome telt in het voetbalseizoen 2016/2017 niet langer 25.500 plaatsen, maar 21.248, Vitesse brengt de capaciteit terug door op alle tribunes behalve de Theo Bos Zuid Tribune stoelen af te dekken met doeken. ,,GelreDome is op dit moment voor ons een maatje te groot", zegt algemeen directeur Joost de Wit.

Met het verkleinen van de capaciteit van het stadion moet de voetbalbeleving worden versterkt, al was het maar omdat meer mensen dichter op het veld zitten. Gekoppeld aan een nieuw prijsbeleid voor losse tickets en jaarkaarten moet zo de neergang van het aantal bezoekers worden gestuit, stelt De Wit. Waar in seizoen 2015/2016 de goedkoopste jaarkaart 189 euro kostte, is het volgend seizoen mogelijk om voor 170 euro alle thuiswedstrijden te bezoeken.

Vak voor spelers
In navolging van veel buitenlandse clubs verdwijnen in Arnhem de dug outs. Spelers en staf krijgen een apart vak op de West Tribune. De supporters die daar in de buurt willen zitten, betalen de hoofdprijs: 550 euro voor een heel seizoen.

Proefzitten
Omdat sommige delen van de tribune (het bovenste deel van Oost en de hoeken op West en Noord) worden afgedekt, zullen sommige seizoenkaarthouders hun huidige plek verliezen. Zij krijgen daar van Vitesse persoonlijk bericht over en kunnen in GelreDome komen proefzitten op andere plaatsen.

De maatregelen gelden alleen bij wedstrijden van Vitesse. De capaciteit van GelreDome voor concerten en evenementen blijft ongewijzigd: 35.000 personen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.