Volledig scherm
Foto VI Images

'Vitesse verkoopt rond de 10.000 seizoenskaarten'

ARNHEM - Vitesse verwacht binnen enkele weken 10.000 of meer seizoenskaarten te hebben verkocht. Waar de teller op dit moment op staat, wil Vitesse niet zeggen. Wel dat er meer jaarkaarten aan de man zijn gebracht in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Aan het eind van het afgelopen seizoen zag het er nog donker uit voor de Arnhemse club. De teleurstelling vanwege het mislopen van de play-offs om Europees voetbal was groot. Ook was er kritiek op de door Vitesse doorgevoerde prijsverhoging, die voor sommige tribunevakken nogal fors uitviel.

Omgeslagen
Inmiddels, zo geeft ook een woordvoerder van Vitesse aan, lijkt de stemming wat te zijn omgeslagen. Vooral de onverwachte terugkeer van Ricky van Wolfswinkel heeft de Arnhemse fans volgens haar goed gedaan. Ook het feit dat een oer-Vitessenaar als Edward Sturing weer in de technische staf van het eerste elftal is opgenomen, zorgde voor bijval bij de aanhang. „Mensen krijgen weer het echte Vitesse-gevoel. Niet onbelangrijk. En dan hebben we afgelopen weekeinde ook nog eens de eerste wedstrijd ruim gewonnen. Dat zorgt helemaal voor een positieve boost", aldus de woordvoerder.