Volledig scherm

Vitesse wint voor veteranen Slag om Arnhem (fotoalbum)

ARNHEM - Vitesse en de supporters van de Arnhemse voetbalclub hebben zaterdagavond voor de tiende keer in GelreDome hun respect betoond voor de Britten die in september 1944 meevochten in de Slag om Arnhem.

Het duel tegen Go Ahead Eagles uit Deventer (2-0 voor Vitesse) stond geheel in het teken van de Airborne, met vlaggen in het maroonrood en blauw, abseilers, een speciaal spandoek op de Theo Bos Tribune en een optreden van de 'Massed Pipes and Drums' in de rust.

Rood-blauw
Waar supporters zich normaal gesproken hullen in het geel-zwart, voerde zaterdagavond het rood-blauw de boventoon op de tribunes, als eerbetoon aan de mannen die tjdens operatie Market Garden hun leven in de waagschaal stelden om Arnhem te bevrijden van de Duitse bezetter.

Andere opzet
Een handvol 'Arnhem veterans' woonde de wedstrijd bij. Vanwege hun hoge leeftijd komen er ieder jaar minder naar Nederland voor de jaarlijkse herdenkingen. Om die reden studeert de Supportersvereniging Vitesse op een andere opzet van de traditionele Aiborne-wedstrijd.

Volledig scherm
Airborne-wedstrijd Vitesse.