Volledig scherm
Ben Snelders en Dik Herberts (r), eind 2015. © foto Erik van 't Hullenaar

Vitessenaar Dik Herberts (85) overleden

ARNHEM - Zilveren Vitessenaar Dik Herberts is dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden. De Elstenaar voetbalde van 1947 tot en met 1959 in het eerste elftal van de Arnhemse club en scoorde 48 goals.

Vader Jan, bestuurslid en lid van verdienste van Vitesse, meldde Dik in 1939 aan als lid. Dik was erg snel en maakte indruk als rechtsbuiten, broer Hans was rechtsback.

Grondlegger
Na zijn actieve loopbaan bleef Dik bij Vitesse betrokken. Hij maakte zich tot zijn dood sterk voor de vereniging Oud Vitesse en is één van de grondleggers van het Home of History in GelreDome.

Wandelend archief
"Dik was het wandelende archief van Vitesse. Hij wist enorm veel. Over Vitesse, maar ook over de Betuwe en de Tweede Wereldoorlog. Als er vanuit het land kleinkinderen van voormalig Vitessespelers belden, dan ging Dik aan het werk. Hij ploos alles uit", vertelt Gouden Vitessenaar en oud-stadionspeaker Martin Esveld (80).

'Fantastische man'
Voormalig Vitesse-speler Ben Snelders (75) uit Elst was, net als Esveld, goed bevriend met Herberts, die deel uitmaakt van het Elftal van de Eeuw van Vitesse. "Een fantastische man. Niets was hem te veel. Dik kon geen nee zeggen."