Volledig scherm

Vivare verkoopt 600 woningen aan Amerikaanse belegger

ARNHEM - Woningcorporatie Vivare verkoopt ruim 600 woningen in de gemeenten Arnhem, Duiven, Westervoort, Renkum, Rheden en Overbetuwe aan QSP ESS BV, een investeringsmaatschappij van de Amerikaanse belegger Soros. 

"Voor de huurders verandert er nagenoeg niets", stelt commercieel directeur Martin Friedrich van Hoen Vastgoedbeheer dat woningen in Nederland voor Soros beheert.

Geen durfkapitalist
Soros heeft al meer huurwoningen in Nederland overgenomen. Het bedrijf zoekt beleggingen voor de lange termijn. Friedrich benadrukt dat het zeker geen durfkapitalist is.

Groen licht
Op 1 maart veranderen de woningen van eigenaar. De verkoop zat al geruime tijd in de pen maar nader onderzoek was nog nodig van de Autoriteit Woningcorporaties. Deze heeft onlangs groen licht gegeven voor de overdracht.

Allerlei woningen
De woningen in kwestie zijn een bonte mengeling van types en soorten variërend van eengezinswoningen tot appartementen en sociale huurwoningen tot woningen in de duurdere vrije sector woningen.

Geen nood
Directeur Eric Angenent van Vivare stelt dat de verkoop is niet ingegeven door financiële nood. Hij wil niet in gaan op de vraag wat Soros voor de woningen betaalt. Het kapitaal wordt opnieuw geïnvesteerd in de woningvoorraad van Vivare.