Volledig scherm
Linda (links) en Dieke. © Screenshot

Vlog Linda en Dieke (nr. 1): Vierdaagse voorbereiden met dikke sjaal om

NIJMEGEN - De Vierdaagse betekent voor veel jongeren vooral feesten op de Grote Markt, het Valkhof en De Kaaij. Linda en Dieke zullen daar niet te vinden zijn, want zij wandelen dit jaar mee. De Gelderlander volgt de twee bij hun voorbereidingen en hoe het hen vergaat tijdens de 100ste Vierdaagse.

Allebei zijn het getrainde wandelaars. Dieke Ohlen uit Nederasselt liep twee keer eerder mee. Haar wandelbuddy Linda Schook (17) uit Ottersum deed zelfs al drie keer mee. De twee kennen elkaar van de opleiding verpleegkunde aan het ROC in Nijmegen. Dit jaar lopen ze voor het eerst samen.

Sneeuw
De organisatie van de Vierdaagse raadt aan om goed te trainen, voordat je op 16 juli aan de start verschijnt. Maar de drukke schema’s van Linda en Dieke (school, stage en werk) maken het nog niet zo eenvoudig om tijd vrij te maken. Dit jaar is er bovendien nog een extra uitdaging voor de twee: het weer. Regen, sneeuw, wind en hagel, het kwam allemaal al eens voorbij.

Bekijk hier hoe de twee hun eerste training volbrengen met een dikke sjaal om. Waarom je geen ‘vrouwtje’ mag zeggen en dat Dieke ‘best wel veel pijn heeft’.

Vloggers Linda