Volledig scherm
Videostill © Dumpert

Vlogger heeft spijt van treinstunt, Veolia doet aangifte

NIJMEGEN - De vlogger Willem Vink (18) uit Sambeek is vanochtend diep door het stof gegaan voor de treinstunt die de jongen samen met een vriend in Nijmegen uithaalde. De twee sprongen bovenop een trein en reden een eindje mee. In het radioprogramma van Qmusic-dj's Mattie en Wietze vertelt hij 'enorm te zijn geschrokken' van de reacties. De vloggers zijn momenteel op weg naar ov-bedrijf Veolia om hun excuses aan te bieden.

De vlogger filmde zijn avontuur en zette het op YouTube. Vervolgens ging de video razendsnel over het internet. Vervoerder Veolia maakte gisteren al bekend aangifte te doen. Het bedrijf is 'woedend' en spreekt van 'volstrekt onverantwoord gedrag'. Ook de politie heeft de zaak in onderzoek.

Slim?
Of het slim was om op de trein op de Maaslijn tussen Nijmegen en Molenhoek te springen en wat voor invloed hij daarmee op zijn kijkers heeft, beantwoordt Willem als volgt: ,,Op YouTube staan heel veel films met een slechte invloed op jongeren. Dan kan je alle films wel verwijderen."

'Kicks'
In het radioprogamma laat Vink weten vooral op zoek te zijn geweest naar kicks. ,,Het was gewoon leuk." Ook wijst hij erop dat hij en zijn vriend de stunt uitvoerig hebben voorbereid. ,,We hebben alles gecheckt, zodat niks fout kon gaan. Natuurlijk is het bloedlink, maar we zijn entertainers. We zoeken naar 'kicks' en dit leek ons vet.'' De vlogger zegt heel goed te beseffen dat hij met deze stunt een stapje te ver is gegaan. Hoewel hij zich niet kan vinden in de talloze negatieve reacties op zijn stunt, hebben zij wel grote invloed op Vink. ,,Ik heb amper kunnen slapen. We hebben een fout gemaakt en ik heb er echt, maar dan ook écht heel veel spijt van. Het is nooit de bedoeling geweest om mensen te inspireren ons na te doen.''

Bloemen
Vink en zijn vriend gaan vanochtend met bloemen en taart op bezoek bij Veolia, de beheerder van de lijn. Dat Veolia aangifte gaat doen vindt de vlogger jammer. ,,Het is jammer dat Veolia niet eerst het gesprek wilde aangaan. Wij wilden een leuk gesprek hebben. Maar we zijn zo van de reacties geschrokken dat we nu op weg zijn naar Veolia. Het is echt geen pretje om al die reacties te lezen.''