Volledig scherm
De Koepelband, bestaande uit (Syrische) vluchtelingen. © Gerard Burgers

'Vluchtelingenband' opent Festival Spijkerrok in Arnhem

ARNHEM - De popformatie Repaired Fade Out van zeven Syrische vluchtelingen opende vanmiddag met een krachtig optreden op festival Spijkerrok in Vrijstaat Thialf aan de Dullertstraat in Arnhem. De band pakte uit met heavy metal covers, een enkel Nederlandstalig nummer en een combinatie van hardrock en oriëntaalse muziek.

De groep is opgericht in de vluchtelingenopvang van De Koepel in Arnhem maar de meeste leden wonen inmiddels in andere plaatsen in Nederland. Ze zoeken elkaar nog steeds op en geven steeds meer optredens. Vanavond trekken ze naar Arnhem Zuid, naar het Immerloo Park Festival.

Optredens
Er volgen bij Spijkerrok nog optredens van poprocksensatie Electric Company, het Amsterdamse minimal-waveduo Sterk water, verhalenzanger Marinus G. de Valk, de hiphoppers van Featherweights, de popband Lada! en de dichtende zangeres Iris Penning. Automatic Sam sluit Spijkerrok vanavond af.

Vluchtelingen
De opbrengst van het festival is bestemd voor een studiebiblotheek voor de 400 vluchtelingen in De Koepel.Op het festivalterrein is een boekenkast geplaatst waar bezoekers alvast de eerste boeken naartoe kunnen brengen. Nadere info: www.spijkerrok.com