Vluchtende dief botst in Velp op verkeerslicht na dollemansrit

VELP - Een 33-jarige Arnhemmer is donderdagmorgen op een verkeerslicht gebotst terwijl hij op de vlucht was voor de politie. De man had eerder die ochtend ingebroken bij bouwmarkt Baptist in Huissen. „Het is echt een dollemansrit geweest”, laat politiewoordvoerder Paul Koetsier weten.

Rond 02.15 uur kreeg de meldkamer bericht dat er was ingebroken bij de bouwwinkel. Met een grindtegel was een van de etalageruiten ingegooid. Vervolgens werden meerdere hogedrukspuiten weggegrist en sloeg de dief op de vlucht.

Spookrijden
Op de A15 bij Ressen werd de auto van de dief voor de eerste keer gezien. Toen agenten de achtervolging inzetten, draaide de Arnhemmer zijn lampen uit en ging hij er met hoge snelheid vandoor. Koetsier: „Op het laatste stuk van de snelweg, ter hoogte van Bemmel, reed de man zelfs een stukje spook.” De maximumsnelheid is er 80 kilometer per uur. „Hij reed er harder dan 120.”

Vanwege de capriolen van de man besloten agenten de achtervolging te staken. „De veiligheid kwam in het gevaar. Op zo'n moment is het beter om te stoppen”, vertelt de woordvoerder.

Verkeerslicht
Niet veel later werd de auto van de man gezien op de Pleyweg in Arnhem. Wederom ging de man er met hoge snelheid vandoor. „Er werden snelheden gehaald van boven de 180 kilometer per uur, ook negeerde hij het rode verkeerslicht.” In Velp ging het mis. De man botste met zijn auto tegen een verkeerslicht en kwam tot stilstand. Op het moment dat agenten bij de auto aankwamen zat de 33-jarige nog in de auto. Hij bleek ongedeerd, zijn buit lag nog in de auto.

De auto waar waar de Arnhemmer in zat raakte flink beschadigd. De klap was zo hevig dat de achteras onder de auto vandaan sloeg. De Arnhemmer is opgepakt en meegenomen naar het bureau. De auto bleek voorzien van gestolen kentekenplaten. Of de Arnhemmer de enige inzittende is geweest van de auto, is niet bekend. „Het was donker, dus we weten niet zeker of er meer mensen in de auto hebben gezeten. Het voertuig is in beslag genomen voor verder onderzoek.”

Volledig scherm
De auto raakte flink beschadigd bij het ongeluk. © Politie