Volledig scherm
Rond Arnhem is een verkeersinfarct ontstaan na het ongeval waarbij vrijdagmorgen een dode viel. © ANWB

Voetballen in file op A12 na fataal ongeval bij Arnhem

ARNHEM - Het dodelijke ongeval op de A12 bij Arnhem van vrijdagochtend zorgt voor een verkeersinfarct rond de Gelderse hoofdstad. Behalve op A12 staan er files op de A15, A50, A325 en de aansluitende Pleyroute. 

Weggebruikers sturen op social media foto's rond van automobilisten die op de snelweg lopen en zelfs een potje voetballen. Voor het onderzoek naar het ongeluk, waarbij een vrachtwagen door de middenberm schoot, is urenlang een rijstrook van de snelweg dicht. Bij het ongeval kwam een man om het leven, zijn passagier en de truckchauffeur raakten gewond.

Vluchtstrook
Het ongeval gebeurde tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg en leidt tot kilometerslange files op aansluitende (snel)wegen. Het verkeer stond een tijd lang in beide richtingen van de A12 vast, omdat op de andere rijbaan een auto vlam vatte. Daar was tot circa 13.00 uur alleen de vluchtstrook open.

Willemstunnel
Om de problemen te verminderen werd de deels afgesloten Willemstunnel in het hart van Arnhem uren eerder dan gepland weer volledig opengesteld voor verkeer.

Volgens de VID is de ravage op de snelweg als gevolg van het fatale ongeval 'enorm' en duurt het uren voor de A12 weer open is. Vanwege herstelwerk aan de middenberm door Rijkswaterstaat blijft de de linkerrijstrook tot vrijdagavond afgesloten.