Volledig scherm
Bouwen in de Waalsprong

Voor 2019 100 kleine woningen in Waalsprong Nijmegen

NIJMEGEN - Wethouder Bert Velthuis geeft corporaties en ontwikkelaars de ruimte om versneld te bouwen in het buurtje Zuiderveld aan de Griftdijk in Nijmegen- Noord. Velthuis wil dat hier voor 2019 ten minste 100 kleine woningen staan voor één- en tweepersoonshuishoudens.

Daar is op dit moment een grote vraag naar, zeker ook door de groei van het aantal vluchtelingen met een status. Veel starters staan te springen om woonruimte, blijkt telkens weer uit onderzoeken.

Naar voren
Aanvankelijk wilde de wethouder in Zuiderveld tijdelijke woningen bouwen, maar de corporaties hebben laten weten daar niets voor te voelen. Zij hebben steeds gezegd hier 'gewone, permanente woningen' neer te willen zetten. In de eerste plannen was de bouwontwikkeling van Zuiderveld pas voorzien na 2023. Velthuis haalt de bouw op deze plek nu zeker vijf jaar naar voren.

Groei
Hij benadrukt dat Nijmegen nog steeds groeit. Ook het Centraal Bureau voor de Statistiek bevestigde dat afgelopen maandag nog: een groei van bijna 25.000 inwoners in de komende 15 jaar.