Volledig scherm
Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. © PR

Voor echo en hartfilmpje naar huisarts in plaats van ziekenhuis

ARNHEM - Het komende jaar zullen steeds minder patiënten voor echo's, hartfilmpjes en long(blaas)testen naar ziekenhuis Rijnstate in Arnhem worden gestuurd. Bij steeds meer gezondheidscentra in Arnhem en omliggende regio's (Betuwe en Liemers) gaat Rijnstate deze vormen van diagnostiek aanbieden. Dat gaat met ingang van 15 september gebeuren onder de vlag van ZekerWeten.

Dat is het nieuwe centrum van Rijnstate voor alle diagnostische onderzoeken die buiten de muren van het ziekenhuis kunnen worden gedaan.

Andere diensten
Er komt één loket voor eerstelijns diagnostiek (zoals huisartsen en gezondheidscentra). Dat gaat op meer plaatsen in de regio Arnhem prikposten openen waar patiënten niet alleen terechtkunnen voor bloedprikken, maar ook voor andere diensten van ZekerWeten, zoals het maken van hartfilmpjes en echo's. Personeel van Rijnstate gaat daartoe met apparatuur van het ziekenhuis naar gezondheidscentra.

Vaker open
Het loket gaat ook vaker open voor zowel huisartsen als patiënten. Tot voor kort konden zij voor diagnostisch onderzoek alleen binnen kantoortijden in Rijnstate terecht. Binnenkort gaat Rijnstate ook op zaterdag open voor deze onderzoeken.