Volledig scherm
Een politieagent stelt een 1e onderzoek in na het scooterongeval.

Voorlopig geen duidelijkheid over schuldvraag scooterdrama

DEN BOSCH/NIJMEGEN - Over 2 weken wordt de rechtszaak hervat tegen de 2 mannen die worden verdacht van het doodrijden van de Arnhemmer Mario van de Geijn. Het OM zal dan zeggen wie het verantwoordelijk houdt en wat voor straf er volgens hen zou moeten volgen.

Mario van de Geijn werd in januari 2010 aangereden door een motorscooter met 2 mannen die op de vlucht waren voor de politie. Cruciale vraag waar verschillende rechters zich sindsdien over bogen is wie er op de scooter gereden heeft. Daarover leggen de 2 verdachten tegenstrijdige verklaringen af.

Schuldvraag
Het hof gaf aan dat het misschien wel meer tijd nodig heeft om over de schuldvraag en strafmaat te beraadslagen. Bovendien zou het nog tot een aanhouding van de zaak kunnen komen, als de raadsman van de nu 26-jarige verdachte Mohamed el G. daar om vraagt. Zo zou de raadsman wellicht kunnen achterhalen of de scooter net voor de aanrijding remde of juist snelheid vermeerderde.

Duopassagier
Bij de behandeling bleek dat een verhoor begin deze maand, in ieder geval geen verandering heeft gebracht in de houding van de verdachten: zij blijven elkaar aanwijzen als degene die reed en bestempelden zichzelf als duopassagier.

In gesprek
De partner van het slachtoffer wil wel dolgraag met beide verdachten afzonderlijk in gesprek. “Het gaat mij niet om wraak. Ik wil niet per se weten wie van jullie beiden daadwerkelijk de scooter bestuurde. Maar ik wil wel dolgraag met jullie afzonderlijk in gesprek over wat alle gebeurtenissen toen, sindsdien met mij, maar ook met jullie hebben gedaan.”

De behandeling van de zaak gaat 4 maart verder.