Volledig scherm
De Sint Josephkerk aan de Rosendaalseweg in Arnhem. © Gerard Burgers

Voorlopig geen zorgappartementen in Arnhemse Sint Josephkerk

ARNHEM - Het plan de Sint Josephkerk aan de Rosendaalseweg in Arnhem deels te verbouwen tot zorgappartementen gaat voorlopig niet door.

De initiatiefnemers en eigenaar Parochie Sint Eusebius zijn het niet eens geworden over de prijs van het gebouw en de omliggende grond.

Skatehal Arnhem
Volgens Collin Versteegh van Skatehal Arnhem moest het oude kloostercomplex anderhalf jaar geleden ruim 1 miljoen euro kosten. Sinds 2012 huurt hij de Sint Josephkerk met zijn skatepark. Ook Omroep Gelderland gebruikt een ruimte in de kerk. Daarnaast heeft de omroep eigen panden op het terrein.

Jongeren
Afgelopen voorjaar meldde Rolf Muller, oud-bestuurslid van Parochie Sint Eusebius, dat hij samen met twee architecten plannen had voor de bouw van 50 tot 70 appartementen bij de Sint Josephkerk, waarbij de meeste woonruimtes bestemd zouden worden voor jongeren die begeleiding nodig hebben. Een deel daarvan was nieuwbouw naast de kerk voor zowel huur- als koopappartementen.

Eerste bod
Muller meldt dat hij een eerste bod heeft gedaan op het gehele terrein bij de Sint Josephkerk. Omdat hij nog niet alle vergunningen binnen heeft, kan hij, naar eigen zeggen, nog geen hoger bod doen. Hij sluit een tweede bod niet uit. De Parochie Sint Eusebius meent dat er nu niets speelt.