Volledig scherm
Jongte fans bij GelreDome voor het concert dat Justin Bieber daar in 2013 gaf. Foto Gerard Burgers

Vrees voor verkeerschaos rond shows Justin Bieber

ARNHEM - GelreDome onderzoekt hoeveel bezoekers van de twee concerten die Justin Bieber begin oktober in Arnhem geeft zich bij het stadion laten afzetten.

Dat moet verkeersellende zoals na zijn show in 2013 helpen voorkomen. Problemen zoals in 2013 na het concert van Justin Bieber in GelreDome, daar zitten ze in Arnhem niet op te wachten als het Canadese tieneridool begin oktober weer naar Nederland komt. Hij geeft zaterdag 8 en zondag 9 oktober twee shows in de Gelderse hoofdstad.

Inzicht
Daarom wordt alle kopers van een kaartje voor de vrijwel uitverkochte concerten (33.000 mensen per avond, tegen 27.000 in 2013) gevraagd hoe ze naar GelreDome komen. „Zo proberen we inzicht te krijgen in de hoeveelheid bezoekers die zich laten afzetten”, zegt directeur Hèrald van de Bunt.

Tieneridool
Want Justin Bieber mag dan druk bezig zijn de status van tieneridool te ontgroeien, de Canadese zanger heeft nog altijd een jonge fanschare. Dat plaatst GelreDome voor een uitdaging: papa's en mama's die kinderen brengen en halen, rijden twee keer in en twee keer uit.

Te laat
In 2013 ging het mede daardoor helemaal mis, maar vooral doordat Justin Bieber een uur te laat met zijn show begon en dus ook een uur te laat afsloot. Zo'n vijfhonderd mensen die de laatste trein naar huis misliepen, werden door GelreDome per bus naar huis gebracht.