Volledig scherm
Choreograaf Jens van Daele © Gerard Burgers

Vreugde bij Jens van Daele, teleurstelling bij De Plaats

ARNHEM -  „Een prachtige erkenning en een kans om ambities waar te maken." Zo noemt Rita Weeda van het Arnhemse dansgezelschap Jens van Daele Burning Bridges het besluit van Fonds Podiumkunsten.

Het fonds heeft toegezegd het Arnhemse dansgezelschap van 2017 tot en met 2020 jaarlijks een subsidie van 133.750 euro toe te kennen.

Artistieke ontwikkeling
Het in 2006 opgerichte Jens van Daele Burning Bridges (bestaande uit choreograaf Jens van Daele en danseres Patricia Deutekom) heeft volgens het Fonds in de afgelopen jaren een sterke artistieke ontwikkeling doorgemaakt. Met name de oorspronkelijke manier waarop choreograaf Van Daele persoonlijke thema's in zijn werk integreert, heeft veel indruk gemaakt.

Niets voor De Plaats
Het Arnhemse muziektheatergezelschap De Plaats had voor de periode tot en met 2020 jaarlijks 150.000 euro gevraagd, maar krijgt niets. Het Fonds Podiumkunsten waardeert het dat De Plaats kunst inzet als middel om mensen met elkaar te verbinden. Maar de kwaliteit van het gebodene wordt door het Fonds als zwak beoordeeld.

Voorzitter Dick van der Meer is teleurgesteld. "Wij hadden gehoopt waardering te krijgen voor ons werk. Dan hadden we eindelijk een structurele basis gehad. Nu financieren we steeds van project tot project."