Volledig scherm

Vrijwilligers begeleiden zedendelinquenten in Arnhem

ARNHEM - Reclassering Nederland is in Arnhem begonnen met het opzetten van een netwerk van vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan een geslaagde terugkeer van zedendelinquent in de samenleving.

Elke zedendelinquent zal worden begeleid door een team van drie tot vijf vrijwilligers, met ondersteuning van beroepskrachten. Het belangrijkste doel is nieuwe slachtoffers voorkomen. Inmiddels is Reclassering Nederland begonnen met het werven van vrijwilligers.

Candese methode
De resocialisatie van zedendaders verloopt aan de hand van een in Canada ontwikkelde en beproefde methode, waarmee de kans op terugval bij hen met 75 procent is teruggedrongen. Het is een aanvulling op de gebruikelijke vormen van toezicht op zedendaders, onder andere door Reclassering Nederland.

Veiliger samenleving
De vrijwilligers willen, aldus de reclassering, met hun inzet vooral bijdragen aan een 'veiliger samenleving'. In de afgelopen zes jaar zijn er landelijk 100 zedendelinquenten begeleid. Op dit moment gaat het om zo'n 50 daders. In Arnhem om één persoon, in Nijmegen om drie personen.