Volledig scherm
De Classic Cross was de eerste wedstrijd op het nieuwe Motorsportpark Gelderland Midden in Arnhem. © Tamara Reijers

Vuurdoop voor nieuw motorcrosspark met Classic Cross

ARNHEM - Zo'n 120 motorcrossers namen zondag deel aan de Classic Cross in Arnhem. Het was de eerste wedstrijd op het nieuwe Motorsportpark Gelderland Midden.

De 120 deelnemers uit Nederland en België zijn naar het motorsportpark gekomen voor de eerste wedstrijden die er gehouden worden. Sommigen waren er zaterdag al en sliepen op het terrein naast de crossbaan in een caravan of camper.

Verenigingen
De crossbaan is het vooral het domein van motorclub MAC Harskamp, die afscheid heeft genomen van het crossterrein in Harskamp.

Een ander gedeelte van het motorsportpark betreft het trial-parcours. Dat wordt vooral benut door Motorclub Arnhem (MCA). Het betreft een parcours vol hindernissen waarbij het vooral aankomt op behendigheid. Ook MCA ruilde zijn accommodatie in voor dit sportpark.

'Mooie opening'
Voorzitter Niek van Bree van MAC Harskamp, zelf ook deelnemer, noemt deze speciale wedstrijd voor klassieke en oudere motoren een mooie opening van het sportpark. Tegelijkertijd verheugt hij zich op de wintercompetitie, die eind deze maand begint. Dan kan de crossbaan ten volle worden benut.

Lees meer over de crossbaan in de papieren krant, regio Arnhem van 10/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.