Volledig scherm
© DG

VVD Arnhem: pas regels voor referendum aan

ARNHEM - Niet alleen voorstanders van een referendum over bouwen in Stadsblokken-Meinerswijk van moeten zich kunnen uitspreken, ook Arnhemmers die juist géén volksraadpleging over dat onderwerp willen, moeten de kans krijgen in het stadhuis een handtekening te zetten als er een definitief referendumverzoek wordt gedaan.

Een dergelijke aanpassing van de regels zou wat betreft de VVD deel moeten uitmaken van een evaluatie van de referendumverordening in Arnhem, zegt raadslid Roeland van der Zee. Het aantal voor- en tegenstanders zou van elkaar moeten worden afgetrokken.

Ervaringen
„We hebben veel reacties gekregen van mensen die géén referendum willen”, zegt de liberaal. „Maar in de verordening is er voor hun geluid nu geen ruimte.” De regels zijn in het najaar van 2015 opnieuw vastgesteld, na de ervaringen in 2014 met het referendum over cultuurgebouw ArtA.

Steun
Arnhemmers kunnen nu hun steun betuigen aan een referendum over Stadsblokken-Meinerswijk. De eerste week deden zo'n 550 mensen dat. De VVD is tegen het fenomeen referendum.