Volledig scherm
Leendert Combée © DG

VVD wil koophuis én statushouder in school Hoogkamp

ARNHEM - De gemeente Arnhem zou zowel koopappartementen als woonruimte voor statushouders moeten realiseren in het oude gebouw van Het Palet aan de Witsenstraat op de Hoogkamp in Arnhem. Dat voorstel wil de VVD maandag doen in de gemeenteraad.

In de wijk is commotie ontstaan nu een al jaren bestaand plan voor ouderenhuisvesting in de school aan de kant wordt geschoven. De gemeente wil het pand verkopen aan Portaal Arnhem. De corporatie heeft een plan voor 21 eenspersoonswoningen, waarvan zeven voor statushouders.

Onvrede
VVD-fractieleider Leendert Combée, bewoner van de Hoogkamp en woensdagavond aanwezig bij een drukbezochte informatieavond over het plan, begrijpt de onvrede in zijn buurt. „Huisvesting voor oudere wijkbewoners is al jaren hét belangrijkste punt van het Wijkactieplan.”

Verzet
Van een breed verzet tegen de komst van vluchtelingen met een verblijfsstatus is volgens hem geen sprake. „Iemand stelde voor koopwoningen en huisvesting voor statushouders te combineren. Met een corporatie kan dat niet, maar Arnhem kan in zee gaan met een andere partij.”

Lees het hele verhaal in De Gelderlander van vrijdag 15 juli, editie Arnhem, of in de online editie.