Volledig scherm
© Flip Franssen

Waalbrug pas eind 2017 onder het mes

NIJMEGEN - De grootschalige renovatie van de oude Waalbrug in Nijmegen is opnieuw uitgesteld, en is nu zelfs een heel jaar vooruitgeschoven. De grondige opknapbeurt heeft grote consequenties voor het verkeer, omdat de brug lange tijd deels wordt afgesloten.

Zomer 2017
Volgens Rijkswaterstaat zal nu pas na de zomer van volgend jaar een begin worden gemaakt met de vernieuwing van de brug. Die neemt anderhalf tot twee jaar in beslag. De bedoeling is dat tijdens het werk ten minste twee van de vijf rijstroken openblijven; één van die stroken is de busbaan. Ook de fietspaden gaan dicht.

Aanbesteding
In het najaar begint Rijkswaterstaat met de aanbesteding van dit werk aan een aannemer. Die wordt gekozen nadat meerdere bedrijven offertes hebben uitgebracht en deze zijn beoordeeld. Rijkswaterstaat hoopt dat de aannemers die inschrijven op het werk met 'slimme suggesties' komen om de overlast voor het verkeer in stad en regio te beperken.

Aanvankelijk stond de opknapbeurt gepland voor het voorjaar van dit jaar. Maar medio vorig jaar werd het werk uitgesteld tot na deze zomer, tot na de honderdste Vierdaagse. Maar ook die termijn blijkt onhaalbaar.