Volledig scherm
Het hoofdkantoor van de Staatsloterij

Waarom zwichtte de Staatsloterij voor 'ongekende impact' Arnhemmer?

ARNHEM - Waarom schikte de Staatsloterij met een man uit Arnhem die net als 194.000 anderen zegt te zijn misleid? Werd de Staatsloterij écht bedreigd of vóelde de organisatie zich bedreigd?

„De impact van deze querulant was ongekend”, zegt de Staatsloterij. „De Staatsloterij is gewoon een criminele organisatie”, zegt de 'querulant'.

Schade
De man uit Arnhem zou schade hebben geleden doordat de Staatsloterij in het verleden niet had gemeld dat ze ook niet-verkochte lotnummers liet meedraaien in de trekkingen. Daardoor bestond de kans dat prijzen op niet-verkochte lotnummers vielen en dus niet hoefden te worden uitgekeerd.

En de Arnhemmer kreeg zijn zin: er werd een schikking getroffen en hij kreeg 4.250 euro op z'n rekening.

'Ongekende impact'
Volgens een zeer goed ingelichte bron binnen de Staatsloterij zijn er drie overwegingen geweest om voor de Arnhemmer (die niet met naam in de krant wil) een uitzondering te maken: 'de ongekende impact die deze erkende querulant op de organisatie uitoefende, de procesfouten die we als organisatie bij de afhandeling toch hebben gemaakt en de risico-inschatting wat betreft de persoon in kwestie'.

Volgens de Staatsloterij ging de Arnhemmer na de overeenkomst door met middelen als chantage en afpersing om meer geld los te krijgen. De Staatsloterij ging daar niet in mee.

Bedreiging en chantage
Volgens de Arnhemmer is van bedreiging en chantage nooit sprake geweest. „Het is van A tot Z verzonnen. Het is onzin”, licht hij telefonisch toe.

„Naar aanleiding van het arrest van de Hoge Raad hebben we gewoon gevraagd om schadevergoeding. Dat heb ik één keer, twee keer, drie, vier, vijf keer gedaan. En dan houdt het op. Op een vriendelijke en louter schriftelijke manier. Daar werd gewoon niet op ingegaan.''

Lees meer over deze zaak en een uitgebreide reactie van de Arnhemmer in de papieren krant van 13/09/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.