Volledig scherm
© Marc Pluim

Wachtende 'Beliebers' beleven rustige zondag bij GelreDome (video)

ARNHEM - Opnieuw maken duizenden fans van superster Justin Bieber zich op voor een bomvol GelreDome. De Canadese zanger geeft daar vanaf 19.00 uur het tweede – en laatste – Arnhemse concert van zijn Purpose World Tour.

Vanaf 8.00 uur vanochtend zijn fans die een kaartje hadden voorThe Golden Cirle (dichtbij het podium) toegelaten. Dit om herhaling van de chaos van gisteren te voorkomen. Toen renden zo'n 500 Justin Bieberfans tegelijkertijd richting het stadion om het beste plekje te bemachtigen.

'Verleden tijd'
Voor Marleen Wasko (17) is de chaotische zaterdag bij GelreDome verleden tijd. „Toen ik tijdens het concert zag hoe Justin genoot, heb ik mijn frustratie maar opzij gegooid en ben ik ook gaan genieten", zegt de Rotterdamse terwijl ze zondagmiddag voor de tweede keer richting GelreDome loopt.

„Ik had vrijdagnacht bij het stadion geslapen, maar kwam desondanks door de chaos achterin het vak terecht. Dat zal me dit keer niet meer overkomen'', zegt ze. „Ik heb namelijk nu tribunekaartjes. Ik ga samen met mijn moeder naar het concert. Die heeft mij vrijdagavond gebracht en zaterdag mijn spullen opgehaald. Als dank neem ik haar mee naar Justin Bieber.''

'Vandaag is het chill'
Ook voor Shanelle de Boer (17) en Tilana Giskus (16) is de drukte van zaterdag vergeten. „Vandaag is het chill. Niet alleen bij de bezoekers, maar ook bij de bewaking. Het is nu echt veel beter georganiseerd'', zegt Shanelle de Boer, die van het concert weinig heeft meegekregen omdat ze met haar 1 meter 53 louter tegen ruggen aankeek.

„Nee, ik heb Justin niet één keer gezien. De mensen waren ook zo opgefokt dat niemand mij bij het podium wilde laten."

Leermomentje
Ook voor de organisatie was zaterdag een 'leermomentje'. „We hebben zaterdagavond de hele dag doorgenomen met alle betrokkenen zoals beveiliging en de directie van GelreDome. Voor ons was het goed dat we nog een tweede dag hadden om het wel goed te doen, net zoals het afgelopen week in Antwerpen ging'', aldus Christiaan van Dongen van promoter Greenhouse Talent.

Fans van Justin Bieber wachten rustig voor GelreDome totdat zij naar binnen kunnen.