Volledig scherm
Inge van Kemenade in haar eigen warenhuis. © Marc Pluim

Warenhuis Topshelf in Arnhem oogt vooral erg leeg

ARNHEM - Warenhuis Topshelf in Arnhem is nu drie maanden open, maar de klant lijkt de weg naar het warenhuis (nog) niet te vinden. Er staan nauwelijks mensen bij de kassa's, de stellingen zijn leeg en de winkel oogt erg kaal.

Eind april opende het filiaal in het voormalige pand van de V&D.

Klanten
Inge van Kemenade, eigenaresse van Topshelf, wilde per se al snel de deuren openen. Verslaggevers van deze krant bezochten deze week meerdere keren het filiaal aan het Johnny van Doornplein 4, maar veel klanten troffen zij niet aan. Ook bezoekers van Topshelf zijn sterk verdeeld over het warenhuis in Arnhem.

Testfase
Van Kemenade vraagt Arnhemmers om geduld. „Ik kan ook geen ijzer met handen breken. Het warenhuis ziet er uit over twee maanden totaal anders uit. Het is onmogelijk vier verdiepingen in drie maanden tijd te vullen. Maar ik heb het idee dat deze testfase ons wel is gegund.” Het filiaal in Arnhem profileert zich vooral als warenhuis. De Topshelf-weidewinkels die zich nadrukkelijk op sport richten krijgen dit najaar een andere naam.

Lees het volledige verhaal, inclusief het interview met Van Kemenade, zaterdag in De Gelderlander, editie Arnhem, of bekijk de online editie.